Over Tania

Wat ik tegen jou vertel als we elkaar ontmoeten...


Ik heet Tania, hallo!

Ik sta al sinds 1995 voor de klas. 
Ik startte mijn onderwijscarrière in een periode waarin er nog teveel leerkrachten waren. Daardoor kreeg ik de gelegenheid om interims te doen vanaf de 1ste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar. Ik was ook even onthaalmoeder en ik heb in de pedagogische cel van de politieschool gewerkt. Al bij al een boeiende en veelzijdige loopbaan!Het grootste deel van mijn onderwijsloopbaan ben ik lid van het team van basisschool De Wegwijzer in Assenede. Ik was daar 7 schooljaren de juf van het 2de leerjaar en 7 schooljaren de juf van het 5de leerjaar. Nu werk in als SES-leerkracht in de bovenbouw (4de, 5de en 6de leerjaar). 

Ik word helemaal blij van digitalisering: van digitale schoolborden, gebruiksvriendelijke leerplatformen, AI, online samenwerkingen, interessante apps, sociale media... Alles wat het onderwijsleven makkelijker, efficiënter, boeiender of rijker maakt. Met veel plezier ben ik dan ook het pedagogisch ICT-aanspreekpunt op onze school.

Ik ben een onderwijsoptimist. Dat zal je wel opvallen als je mij volgt op Twitter, op Instagram of op Linkedin. Ik ben ook de kinderen van mijn klas gevolgd en daarom vind je mij nu zelfs op TikTok.

Alles over onderwijs boeit mij enorm: onderzoeken, wetgeving, nieuwe ontwikkelingen, ... Ik zoek op, lees, leer en vorm een mening. Er luiden tegenwoordig zoveel verschillende onderwijsklokken, ik wil zeker zijn van mijn zaak voor ik mee ga luiden.

Maar niet alles is onderwijs... Ik ben niet alleen juf, ik ben ook een echtgenote, mama, stiefmama, schoonmama en oma. De kinderen zijn het huis uit en mijn man is met pensioen. Samen genieten we graag van het leven.

Voor wie het wat officiëler wil

Juf Tania werkt in het 5de leerjaar in basisschool De Wegwijzer in Assenede. Ze is afgestudeerd in 1993, voor de digitale revolutie in onderwijs. Anno 2018 smult ze van alle digitale tools die het leven van een leerkracht makkelijker maken.

Juf Tania is 53 jaar en woont in Zelzate. Ze heeft een onderwijsblog: www.juf-tania.be

De cv van Tania Bruggeman kan je lezen op Linkedin.