Hoe plan ik berichten in op de Facebook-pagina van onze school?Bouw jij net als mij af en toe mee aan de facebookpagina van de school? Dan is het soms handig om posts te kunnen inplannen. Er zijn momenten waarop je berichten op Facebook beter gezien worden, zoals 's ochtends vroeg of in de avond, wanneer mensen meer geneigd zijn om sociale media te gebruiken. Door je berichten te plaatsen wanneer je doelgroep het meest actief is, vergroot je de kans dat je boodschap wordt opgemerkt. Maar hoe doe je dat zonder er elke dag tijd aan te verliezen? Het antwoord is simpel: door berichten in te plannen! 

Hier leg ik stap voor stap uit hoe ik dit technisch aanpak voor onze schoolpagina.
(Wil je hem volgen? Dat kan hier: https://www.facebook.com/godewegwijzer )

Stap 1: Inloggen op Facebook

Allereerst log ik in op mijn persoonlijke Facebook-account. Zorg ervoor dat je persoonlijke account de juiste beheerdersrechten heeft voor de schoolpagina. Als je nog geen beheerder bent, vraag dan aan degene die deze rechten wel heeft om je toe te voegen.

Stap 2: Ga naar de schoolpagina

Nadat ik ingelogd ben, ga ik naar de schoolpagina. Dit doe ik door op het pijltje in de rechterbovenhoek van Facebook te klikken en de schoolpagina te selecteren uit de lijst van pagina's die ik beheer. 


Stap 3: Ga naar 'Tools voor publicaties'

Eenmaal op de schoolpagina, zie ik een menu aan de linkerkant van het scherm. Hier klik ik op 'Meta Business Suite'. 

Nu opent een nieuw scherm. Dan klik ik links op 'Planner'


Stap 4: Maak een nieuw bericht

Klik op de knop 'Bericht maken'. Dat staat rechtsboven. Er verschijnt een tekstvak waarin ik mijn bericht kan schrijven, foto's of filmpjes kan toevoegen, ... 
Stap 5: Plan het bericht in

Nu is het belangrijk dat je "datum en tijd instellen" aan zet. Dit opent een pop-up waarin ik de datum en tijd kan selecteren waarop ik wil dat het bericht wordt gepubliceerd. Kies daarna 'Publiceren'. Nu staat het bericht in de Planner.

Stap 6: Controleer en monitor

Zie ik nog een foutje? Of denk ik aan iets wat er nog bij kan/moet? Geen probleem! Door op het geplande bericht te klikken, opent een nieuw venster. Daar kan ik wijzigingen aan het bericht aanbrengen door op de drie puntjes rechtsboven te klikken.

Hoewel de berichten nu automatisch worden gepubliceerd op de ingestelde tijden, blijf ik regelmatig de pagina controleren. Dit doe ik om te reageren op reacties en vragen van ouders en leerlingen, en om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.


Veel succes en als er vragen zijn, stel ze gerust!
Reacties